Tutkimus: Pähkinöiden syömisellä hurjat terveysvaikutukset

Tutkimus: Pähkinöiden syömisellä hurjat terveysvaikutukset

Published : 2017-11-29 13:00:22

Pähkinöiden syömisellä on lukuisia tiedossa olevia terveysvaikutuksia, kuten parantuneet kognitiiviset kyvyt, Alzheimerin taudin ehkäisy sekä sydänterveyden ylläpito. Nyt tutkijat ovat löytäneet uusia terveyshyötyjä näiden lisäksi. International Journal of Epidemiologyn julkaiseman tutkimuksen mukaan ihmisillä, jotka söivät runsaasti pähkinöitä oli pienempi riski sairastua verisuonisairauksiin, rappeumasairauksiin, diabetekseen, syöpään ja sydänsairauksiin.

Tutkimuksessa tarkasteltiin 120,000 Hollantilaisen elintapoja ja pähkinöiden käyttöä vuodesta 1986 lähtien. Merkittävästi pienempää kuolleisuutta oli havaittavissa jo 15 gramman pähkinäannoksella päivässä.Maapähkinävoin nauttimisella ei ollut yhteyttä parempaan terveyteen, tämä johtuu ilmeisesti maapähkinävoin sisältämien epäterveellisten suolan ja rasvan takia. Maapähkinät sellaisenaan taas olivat yhteydessä pienempään kuolleisuuteen. 

Jo jonkin aikaa on ollut tiedossa, että pähkinöillä jotka sisältävät tärkeitä ravintoaineita kuten kuituja, proteiinia, mineraaleja, hyviä rasvoja ja antioksidantteja on runsaasti terveysvaikutuksia. Epidemiologiset tutkimukset ovat yhdistäneet pähkinöiden nauttimisen pienentyneeseen riskiin sairastua sepelvaltimotautiin tai saada sappikiviä. Tutkimukset kerta toisensa jälkeen myös osoittavat pähkinöiden nauttimisen laskevan kolesterolitasoja.

Uusi tutkimus osoittaa, että pähkinöiden nauttimisen terveysvaikutukset ovat vielä luultua laajemmat kattaen parantuneesta sydänterveydestä painonhallintaan ja diabetekseen.

Alkuperäinen artikkeli: http://www.medicaldaily.com/benefits-nuts-eating-10-grams-nuts-and-peanuts-day-lowers-death-risk-major-causes-337576

Related posts