Quinoamjöl, ekologisk 1 kg
9,90 € Kg
Quinoa har odlats i Anderna i cirka fem tusen år. Det var den viktigaste grödan i Inka. Quinoa är en glutenfri växt relaterad till spenat och rödbetor. Innan majs blev utbredd odlades det också på den nordamerikanska sidan. Quinoa är intressant för västerlänningar idag, särskilt de med celiaki, eftersom det i sig är glutenfritt.
Quinoa mjöl tillverkat av quinoa frön är bra för glutenfri bakning och matlagning! Det milda och lätt nötaktiga quino-mjölet är lämpligt för både salta och söta bakverk, som pizza och bröd. Mjölet är inte särskilt tufft, så det rekommenderas att använda det i kombination med andra mjöl.
NÄRINGSINNEHÅLL
Energi: 1494kJ / 357 kcal
Fett: 6,1 g
- varav mättad: 0,7 g
Kolhydrater: 57,2 g
- varav sockerarter: 4,9 g
Fiber: 5,9 g
Protein: 14,1 g
Salt 12,7 mg
Kalium: 563 mg
Fosfor 457 mg
Järn 4,6 mg
Magnesium: 197,0 mg
Zink: 3,1 mg
Innehåll: Quinoamjöl, Ekologiskt.
Ursprungsland: Peru
Förpackningsstorlek: 1 kg
Särskilda referenser
- ean13
- 643004967286
Du kanske också gillar