- På rea!
- −10%

Fermenterat järn - Nytt från Solgar! Solgar® Earth Source® Food Fermented Koji Iron innehåller 27 mg högabsorberbart järn som produceras genom den naturliga Koji-jäsningsprocessen.
Koji är en japansk metod för att göra vinäger, soja och miso som har använts i över 2000 år. Ordet "Koji" betyder "fermenterad spannmål" på japanska. Metoden innebär att man odlar en kultur av Aspergillus oryzae i en kokt rismassa. När kulturen jäser och utvecklas tillsätts ett mineral, t.ex. järn. Koji-bakterierna tar upp järnet och fermenterar det. Senare skördas denna kultur för att producera ett skonsamt och berikat Ultimine™ järn som också är magvänligt.
Godkända hälsopåståenden för järn:
främjar normal kognitiv funktion
främjar normal energimetabolism
främjar den normala bildningen av röda blodkroppar och hemoglobin
främjar normal syretransport i kroppen
främjar immunsystemets normala funktion
hjälper till att minska trötthet och utmattning
deltar i celldelningsprocessen
Rekommenderad dosering: 1 kapsel dagligen med mat.
Aktiva ingredienser (1 kapsel):
Järn (sulfat)
(Ultimine™ Koji-fermenterad järnsulfat) 27 mg, 193 %*
* av det dagliga referensintaget
Övriga ingredienser: Vegetarisk kapsel (hydroxipropylmetylcellulosa), fyllmedel (vegetabilisk cellulosa, mikrokristallin cellulosa), ekologisk risextraktblandning (ekologisk risfiber, ekologiskt risextrakt, ekologiskt arabiskt gummi, ekologisk aurin gong olja).
Alla Solgar®-produkter har tillverkats i enlighet med Solgars Gold Standard-standard sedan 1947. Solgar använder endast naturliga ingredienser i sina tillskott.
Vårt strikta kvalitetskontrollsystem testar produkterna i varje steg från råvaran till den färdiga produkten. Alla råvaror som kommer in i vår produktionsanläggning testas noggrant för att säkerställa att de håller högsta möjliga kvalitet.
Särskilda referenser
Du kanske också gillar