Vitamiinit ja Kivennäisaineet

Vitamiinit ovat terveydelle ja hyvinvoinnille elintärkeitä yhdisteitä. Ne osallistuvat kaikkiin elimistön välttämättömiin prosesseihin, kuten energiantuotantoon, ruoansulatukseen, solun jakautumiseen, immuniteettiin ja hormonitoimintaan. Elimistö ei pysty itse tuottamaan vitamiineja, joten ne on saatava ravinnosta. Vitamiinit ovat orgaanisia yhdisteitä, joka erottaa ne epäorgaanisista hiven- ja kivennäisaineista. Vitamiineja ei voi korvata muilla aineilla ja ne suorittavat eliöissä vain tiettyjä toimintoja. Vitamiinit jaetaan usein rasvaliukoisiin ja vesiliukoisiin vitamiineihin. Ihmiselle välttämättömiä rasvaliukoisia vitamiineja ovat A-, D-, E- ja K-vitamiinit. Vesiliukoisia ovat taas B- ja C-vitamiinit. B-vitamiineja on 8 erilaista; B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B7-, B9- ja B12-vitamiinit.

Tarvitsemme päivittäin vitamiinien lisäksi myös kivennäisaineita, ne ovat ravinnon mukana saatavia alkuaineita. Kivennäisaineet ovat elimistölle välttämättömiä ravintoaineita. Niitä tarvitaan muun muassa solujen ja kudosten rakenteisiin ja hormonitoimintaan. Kivennäisaineet jaetaan makrokivennäisaineisiin, joita tarvitaan päivittäin yli 100 mg, sekä mikrokivennäisaineisiin eli hivenaineisiin, joita tarvitaan päivässä alle 100 mg. Ihmiselle välttämättömiä kivennäis- ja hivenaineita on nykytiedon mukaan noin 20.

Monipuolisesta ravinnosta saa yleensä kaikki tarvittavat kivennäisaineet, mutta tietyissä erityitilanteissa kivennäisaineiden tarve kasvaa, jolloin niiden tankkaaminen ravintolisillä voi olla tarpeellista. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi kova rasitus, erilaiset sairaudet sekä imeytymishäiriöt Tutustu vitamiinien ja kivennäisaineiden valikoimaamme!

Tuotteita yhteensä 175 kpl.

Näytetään 1-175 yht. 175 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet

close

Wishlist