Ginsengin 9 tutkittua terveyshyötyä

Ginsengin 9 tutkittua terveyshyötyä

Published : 2017-02-23 00:05:25

1. Parantaa mielialaa ja vähentää stressiä

Isossa Britanniassa tehdyn Brain Performance and Nutrition Research Centerin tutkimuksen mukaan ginsengin lisäämisellä ruokavalioon on stressiä lievittävä ja rauhoittava vaikutus. Intiassa rotilla tehdyssä tutkimuksessa saatiin samankaltaisia tuloksia. Lsäksi ginseng auttoi lisämunuaisten uupumiseen ja plasman sokeritasojen tasapainottamiseen.

2. Parantaa aivotoimintaa

Ginseng stimuloi aivosoluja ja auttaa keskittymään paremmin. Etelä-Koreassa tehdyn tutkimuksen mukaan ginsengin käyttö 12 viikon ajan paransi Alzheimer potilaiden kognitiivista suorituskykyä merkittävästi. Tutkimuksen jälkeen osallistujien parantunut suorituskyky säilyi vielä kolme kuukautta hoidon lopettamisen jälkeen.

3. Vähentää tulehdusta

Etelä-Koreassa tehdyn tutkimuksen mukaan ginseng saattaa tasapainottaa sytokiinien toimintaa syövästä kärsivillä lapsilla kemoterapian jälkeen. Toisessa vuonna 2011 American Journal of Chinese Medicinen rotilla tehdyn tutkimuksen mukaan ginsengin käyttö viikon ajan laski selvästi tulehdusta, joka on syynä useimpiin sairauksiin.

4. Auttaa painonpudotuksessa

Yksi ginsengin yllättävistä hyödyistä on ruokahalun väheneminen luonnollisin keinoin. Se nopeuttaa myös aineenvaihduntaa ja auttaa kehoa polttamaan rasvaa nopeammin.

5. Auttaa erektiohäiriöihin

Illinoisin yliopiston vuonna 2002 tekemän tutkimuksen mukaan ginseng helpottaa kiihottumisessa ja parantaa erektiota. Tutkijat ehdottavat, että ginseng vaikuttaa keskuhermoston alueisiin, jotka säätelevät kehon hormonaalisia toimintoja. 

6. Parantaa keuhkojen toimintaa

Ginseng vähentää merkittävästi haitallisia bakteereja keuhkoissa. Rotilla tehdyn tutkimuksen mukaan ginseng voi pysäyttää kystisen fibroosin. Kystinen fibroosi on monielinsairaus, joka vaikuttaa enimmäkseen keuhkoihin, hengitysteihin, haimaan, maksaan, suolistoon ja miehen sukuelimiin. 

7. Alentaa verensokeria

Useat tutkimukset osoittavat, että ginseng alentaa verensokeria 2 tyypin diabetesta sairastavilla. University of Maryland Medical Centerin tekemän tutkimuksen mukaan 2 tyypin diabetesta sairastavien potilaiden verensokeri nousi vähemmän, kun he ottivat ginsengiä samalla tai ennen sokeripitoisen juoman nauttimista. 

8. Ehkäisee syöpää

Tutkimukset ehdottavat, että ginsengillä saattaa olla syövältä suojaavia vaikutuksia, lisätutkimuksia aiheesta kuitenkin tarvitaan. Tutkijat ehdottavat, että ginsengin syövältä ehkäisevät vaikutukset perustuvat tappajasolujen aktiivisuuden lisääntymiseen, oksidatiivisen stressin vähenemiseen sekä apoptoosiin eli ohjelmoituun solukuolemaan.

9. Parantaa vastustuskykyä

Eräs ginsengin laajasti tutkituista vaikutuksista on se vaikutukset vastustuskykyyn. Ginseng auttaa kehoa taistelemaan erilaisia infektioita ja tauteja vastaan. Tutkimusten mukaan ginsengillä saattaa olla suojaava vaikutus monia erilaisia viruksia, kuten influenssaa, rotavirusta ja HIV:tä vastaan.

 

Lähteet: https://draxe.com/ginseng-benefits/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14737017

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18580589

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3659604/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2561113/

 

 

Aiheeseen liittyvät tuotteet