Tutkimus: Kurkumiini parantaa muistia ja kohentaa mielialaa

Tutkimus: Kurkumiini parantaa muistia ja kohentaa mielialaa

Published : 2018-02-08 21:05:45

Kalifornian yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan päivittäinen annos kurkumiinia parantaa muistia ja mielialaa ihmisillä, jotka kärsivät lievistä muistiongelmia. Kurkumiini on kurkumasta löytyvä voimakas antioksidanttii, joka antaa kurkumalle sen kauniin keltaisen värin.

American Journal of Geriatric Psychiatry julkaisi tutkimuksen, joka tutki kurkumiinivalmisteen tehoa lievästä muisisairaudesta kärsivillä ihmisillä. Tutkimuksessa selvitettiin myös ehkäiseekö kurkumiini plakin kertymistä aivoihin.

Kurkumiinilla on jo aiemmin todettu antioksidatiivisia ja tulehduksia hillitseviä vaikutuksia. Runsaan kurkuman käytön on epäilty olevan myös merkittävä syy siihen, miksi intialaisilla esiintyy merkittävästi vähemmän Alzheimerin tautia ja muita kognitiivisia ongelmia verrattuna länsimaalaisiin.

Ei ole varmaan miten kurkumiini ehkäisee sairauksia, mutta ilmeisemmin se liittyy kurkumiinin tulehdusta lievittäviin ominaisuuksiin aivoissa, joka on yhdistetty sekä Alzheimerin tautiin, että masennukseen.

Satunnaistettuun kaksoissokkotutkimukseen osallistui 40 aikuista, joilla oli lieviä muistiongelmia. Osallistujien ikä vaihteli 50 ja 90 vuoden välillä. Osalle osallistujille annettiin 90 mg kurkumiinia kahdesti päivässä 18 kuukauden ajan, vertailuryhmä sai lumelääkettä.

Kurkumiinia saaneet koehenkilöt kokivat merkittävää parannusta muistissa ja huomiointikyvyssä. Plaseboa saaneilla ei havaittu mitään muutoksia. Kurkumiinia saaneiden koehenkilöiden tulokset muistitestissä paranivat 28 prosenttia 18 kuukauden aikana. Kurkumiiniryhmän mieliala koheni myös jakson aikana. PET-kuvauksissa havaittiin, että heillä oli huomattavasti vähemmän plakkia aivoissa kuin verrokkiryhmällä.

Alkuperäinen artikkeli: https://medicalxpress.com/news/2018-01-curcumin-memory-mood.html

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit