Wishlist

Pakurikäävän 4 tutkittua terveyshyötyä

Pakurikääpä kasvaa tyypillisesti koivussa pohjoisella pallonpuoliskolla. Ensisilmäyksellä se ei ole kovin vetovavan näköinen sieni, itseasiassa se ei näytä laisinkaan sieneltä. Ulkonäkö voi joskus pettää, sillä pakuri on todella erityinen terveyspommi. Pakurilla on useita terveysvaikutuksia, jotka useimmat liittyvät sen vastustuskykyä lisääviin komponentteihin.

Pakurikäävän terveysvaikutukset on tiedetty idässä jo satoja vuosia, mutta vasta viime aikoina sen terveysvaikutukset on tunnistettu myös lännessä. Teknisesti pakuri on tiiviissä muodossa olevaa sienirihmastoa, joka kasvaa ulokkeena koivun kyljessä. Ulospäin se on musta ja kova, lähinnä sen ulkonäkö muistuttaa palanutta hiiltä. Sisältä pakuri on taas ruosteen keltaisen värinen.

Tässä pakurin 4 tutkittua terveysvaikutusta:

 pakurikäävän terveysvaikutukset

1. Vastustuskyvyn tukeminen

Pakuri sisältää runsaasti betaglukaaneja, jotka auttavat tasapainottamaan kehon immuunipuolustusta. Pakuri siis tehostaa immuunipuolustusta tarvittaessa, mutta vaimentaa sitä sen ollessa yliaktiivinen. Tutkimukset ovat osoittaneet, että pakuri aktivoi immuunisolut, jotka taistelevat syöpää vastaan. Tutkimukset jatkuvat edelleen, ja lisää tutkimuksia tarvitaan määrittelemään pakurin tarkempaa roolia syövän hoidossa. Pakuri on todettu tehokkaaksi syövän hoidossa, perinteisten syöpähoitojen ohella, kuten kemoterapian tukihoitona. Pakuri lievittää merkittävästi kemoterapian negatiivisia sivuvaikutuksia. Tämän hetken todisteet antavat viitteitä, että pakurissa saattaa olla tärkeitä komponentteja, jotka avustavat syövän kukistamisessa. Nämä pakurin sisältävät komponentit vaativat lisätutkimuksia.

 

2. Lievittävät vaikutukset

Pakuri tukee verisuonten terveyttä ja tarjoaa apua ärtymyksen lievittämiseen. Siitä saattaa olla apua myös ihmisille, jotka kärsivät kivuista, hermosairauksista tai diabeteksesta.

 

3. Haavaumat ja vatsahaava

Immuunipuolustusta tehostavien ominaisuuksien takia pakuria on jo pitkään käytetty idässä tukemaan ruoansulatuselimistön toimintaa. Useimpien vatsahaavojen aiheuttajana ovat bakteerit, kuten Helikobakteeri. Hyvin toimiva immuunipuolustus auttaa taistelussa helikobakteeria ja muita taudinaiheuttajia vastaan. Vatsahaavan oireita voidaan hoitaa tai parantaa pakurin avulla, riippuen sen vakavuudesta.

 

4. Verenpaineen ja kolesterolin hoito

Tutkimukset ovat osoittaneet, että pakurista löytyvä betuliinihappo laskee LDL-kolesterolia.

 

Pakurin antioksidatiiviset ominaisuudet

Mitkä ainesosat ovat kaikkien näiden pakurikäävän terveysvaikutusten takana? Seuraavassa käydään läpi 6 ratkaisevaa ainesosaa, jotka tekevät pakurista niin terveellisen.

 

Polysakkaridit

Pakuri sisältää runsaasti kitiini nimistä polysakkaridia, joka on hyväksi sydän- ja verisuonisairauksien, suolistosairauksien ja maksasairauksien hoidossa. Lisäksi pakuri ylläpitää tervettä verensokeritasoa ja parantaa mielialaa.

 

Beetaglukaanit

Beetaglukaanit ovat tunnettuja niiden ominaisuuksista tukea immuunipuolustusta. Ne auttavat myös kolesterolitasojen ja verensokerin hallinnassa.

 

Phytosterolit

Pakurin phytosteroleista 45% on lanosterolia, 25% inotodioleja ja loput 30% sisältävät ergosteroleita, fecosteroleita ja lukuisia muita. In vivo ja in vitro kokeissa on havaittu, että molemmat lanosterolit ja inotodiolit vaikuttavat suoraan syöpäsoluihin ja lanosterolilla on myös viruksilta suojaava vaikutus.

 

Betuliini ja betuliinihappo ( Triterpeenejä )

Betuliini ja betuliinihappo ovat voimakkaita terapeuttisia yhdisteitä, niiden vaikutuksia terveisiin kolesterolitasoihin tutkitaan parhaillaan. Näiden yhdisteiden vaikutuksia myös syöpään ja viruksiin tutkitaan kiivaasti tällä hetkellä.

 

Antioksidantit

Pakuri sisältää runsaaasti luonnollista mustaa pigmenttiä melaniinia, joka on tehokas antioksidantti. Pakurilla on korkein kaikista superfoodeista mitattu ORAC-arvo, joka siis mittaa sen antioksidatiivista potentiaalia.

 

SOD

SOD on eräs pakurin tärkeimmistä antioksidanteista. SOD pitää sisällään ryhmän entsyymejä, joita kutsutaan superoksididismutaasiksi. Nämä entsyymit ovat tärkeässä roolissa suojatessa kehoasi hapettumiselta ja vapailta radikaaleilta.

 tea_cup

 

Kuinka nauttia pakuria

Suosituin tapa on nauttia pakuri herkullisena teenä.

Riko pakuri n. 10 gramman palasiksi ja murskaa se käyttäen tehosekoitinta. Voit myös käyttää valmista pakurijauhetta tai uutetta.

Hauduta jauhetta vähintään 5 minuuttia, kauemmin hauduttaessa pakurista irtoaa enemmän bioaktiivisia komponentteja.

Lisää juoman joukkoon vaahterasiirappia tai hunajaa tuomaan makeutta ja nauti.

Pakuria vois myös nauttia uutteen muodossa, ja lisätä sitä esim. smoothien sekaan. Uutetta käytettäessä sitä ei tarvi hauduttaa, koska aktiiviset ainesosat ovat jo valmiiksi hyvin imeytyvässä muodossa.

Lähteeti:

http://reset.me/story/chaga-mushroom-immune-boosting-superfood/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19407959

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19041933

Jaa tämä sisältö

Related posts

Add a comment

close

Wishlist